18.12.09

Veckan har gått fort, skönt med fredag :)
Helgen består nog mest av städning och packning. Åker iväg till sthlm på söndag efter ett kalas.
Blir skönt o åka hem till mina fld och umgås me dom innan de åker iväg till Helsingborg.
Sen ska jag passa vackra Bonzai!

Måste handla de sista julklapparna oxå under helgen så jag behöver inte göra det i sthlm sen.
Det är så härligt med snö, hoppas verkligen det håller sig till över julen och nyår!
Är sent ute med julkort som vanligt, får väl skicka via mail istället, känns inte lika personligt men ett kort på Aimee är något bättre än ett trist julkort :)

Nä nu ska jag nog gå och göra lite nytta.

puss på er!

10 dec

Har haft fullt rulle på sista tiden, igår fick Aimee sin 2a vaccin mot svininfluensa, handlat mat.

Idag har man varit hos veterinären med Ronja, Tack snälla Malin som hjälpte till med lilla Aimee!
Tolken tyckte oxå om Aimee, kul för henne att få extra uppmärksamhet! Fick en urtrevlig veterinär, tycker verkligen mycket bättre om Bista än Annalysen.
Men iallafall så blev Ronja undersökt, ja bägge ben har luxation men den vänstra bakknä behövde man inte göra något åt för hon har i princip inte problem med den. Men den högra var mer "illa" fast hon hade inte ont. Fick köra med antibiotikakur i 20 dagar nu för Ronja, sen blir det återbesök och se om det blivit bättre. Blir det inte bättre så får vi diskutera om operation. Vill verkligen att hon ska använda båda bakben, hon använder inte den högra så mycket. Muskel som drog upp så knäskålen hoppar lätt ur, den ska vi "behandla" med antibiotika.
Sen fick hon sin årliga vaccin. Ronja gjorde mig så svettig på undersökningsbordet, hon stod lutat mot mig så om jag flyttar på mig så skulle hon trilla ner på golvet. Gick knappt flytta henne närmare veterinären, yepp mammagris e hon ;)

Sen åkte vi till Marieberg och åt lunch där, skönt att det inte var så många folk där idag! Sen sov Aimee gott i vagnen då jag fick köpa några plagg till.. ja Aimee som vanligt ;) Försökte hitta nån julklapp men nej, bäst o ta med maken nästa gång så han får vara med och bestämma. Lite beslutångest har man här!

Nu är man riktigt trött, ska nog gå o lägga mig nu.. Natti på er folks!

fredag.

Nu sitter vi uppe, Aimee har börjat att inte somna om efter vällingen. Hon vill nog inte missa att säga hejdå till hennes pappa innan han åker till jobbet ;) Vi myser istället på morgonen fram till frukosten kl 9 sen vill hon sova igen. Veckan har gått fort, nästa vecka får jag hem kort på Aimee från fotografering och hon ska även få sin andra dos av vaccinet. Skönt med fredag, mer tid med älsklingen under helgen!

Men idag ska man på bio med E och det blir filmen 2012. Det är verkligen längesen man var på bio, tror kanske då jag väntade Aimee, osäker.. Jag tycker om decembermånaden, det har jag alltid gjort. Även januari också för det är början av nya året, det man gör påverkar resten av året så man får se till att göra det bra!

Väntar nu på att det ska bli kl 8 så man kan ringa och boka tid för vaccin för Ronja, hennes årliga vaccin och samt be nån veterinär kolla på hennes knä bak, märkte att hon har patella luxation i bägge ben bak nu. Den högra går knäskålen utåt "Lateral Luxation" (Mindre vanlig och mest de större raser tex flatcoated retriever, watchelhund och storpudel får dom och det är inte lika vanlig som Medial) och den vänstra inåt " Medial Luxation" (Det förekommer nästan bara hos hundar med mindre än 10 kilos vuxenvikt) när hon böjer på knä och den högra kan låsas och hon får sträcka ut den för att räta ut den igen. Trist att hennes uppfödare inte kollade upp med det innan hon avlar på sina hundar. Hade fått det kollat för hennes högra och de sade att jag inte behövde göra något då men nu känns det att det behövs..

Bubbel har lite Medial Luxation men han använder alla 4 ben och hoppar en gång på 3 ben när han ska sakta ner från "galopp" till "trav". Men det syns ingenting alls annars. Så jag anser att han inte behöver kollas nu efter många år sen. Ingen försämring eller så.

Nu har min fam fått en nykomling, ja en hundvalp. Blir så roligt o få passa henne sen.
Det är en blandrashund på dvärgpinscher / chinese crested chowder puff. Blir nog en livlig och kelsjuk hund om man ser på dessa raser. :D

Ska åka hem till mina fld helgen innan julafton, åker nog på söndagen men ska bestämma mig snart. Längtat att få rida Bonzai, känna hur mjuk han är i trav och galopp. helt otroligt att vi haft honom sen han var föl och nu är han 14 år. Ja det är måånga år..Några av mina vänner har fått nöje att provrida honom. Tyvärr så några fick rida då han var yngre och dum som vill testa..;)

Se om jag får ta honom eller så får man ta en häst på foder för ev köp senare. Vill lära känna hästen ordentligt innan man köper hästen, en del häst visar sina rätta egenskaper mycket senare. Kommer nog att byta ofta, men lär mig mycket av det.

Ok, nu får det räcka innan det blir överdrivet lång inlägg som gör saken bara tristare att läsa.. Vill göra inlägget mer spännande med att säga att jag har mer att säga men det blir: fortsättning följer... puss på er!

.

RSS 2.0